Om Oss

Maten är livets mening i Indien, något långt mer betydelsefullt än att äta för att leva.

Indierna anser, matlagning är en gudomlig konst, en av vår herres uppenbarelse till mänskligheten.

Kanske är det därför som maten blir så god och så uppskattad även i andra länder, främst i Europa och Nordamerika.

Att kalla maten i Indien för indisk mat är kanske inte helt rätt.

I Indien finns ett flertal olika matkulturer med stor skillnad på både smak och ingredienser.

AMIRALGATAN 18
211 15 MALMÖ
040-97 51 15

MÅN
TIS-TORS
FRE
LÖR
SÖN

11-14.30
11 – 14.30 – 17-21.00
11-14.30 – 17-22.00
16-22.00
16-21.00

Det indiska köket är oändligt rikt.

Hemligheten med att laga mat i Indien bygger på konsten att blanda omsorgsfullt utvalda kryddor och örter i rätta kvantiteter så att de passar till huvudingrediensen i varje rätt.

Det kallas masala, blandning, och den kan vara ett torrt pulver eller en pasta där beståndsdelarna har malts med vatten, vinäger eller olja.

Indisk mat behöver inte alls vara vad indierna själva kallar för “chilistark”, en beteckning för extra starkt kryddad mat.